top of page
Shonishin

Omdat kinderen veelal schrik hebben als ze een naaldje zien, ga ik meestal ook niet prikken. Shonishin is een vorm uit de Japanse acupunctuur waarbij meestal geen naaldjes worden gebruikt. We gaan met veschillende hulpmiddeltjes de meridianen ‘strijken’ of ‘tikken’ om de energie te beinvloeden. Kinderen reageren ook heel goed op zachte prikkels en vinden een behandeling aangenaam.

Deze techniek kan al bij kleine baby’s toegepast worden. Vanaf 12 jaar proberen we over te gaan op prikken van naaldjes.

Meest voorkomende klachten zijn slaapproblemen, nachtmerries, huilbaby, verteringsklachten, problemen met de luchtwegen, gedrag, hyperactief, concentratiestoornissen, …

Als het toch zou aangewezen zijn om puntjes te prikken, dan worden extra fijne naaldjes gebruikt, enkel om de puntjes kort aan te prikken. Dit gebeurt altijd in overleg met het kind en/of de ouders. Wenst een kindje of de ouders geen prikjes, dan wordt er ook niet geprikt!

Bach Bloesems

Kinderen reageren soms emotioneel op gebeurtenissen in hun omgeving en hebben soms moeite om alles te verwerken. Bach Bloesems zijn druppeltjes die op dit systeem gaan werken. De combinatie wordt uitgetest met kinesiologie en tijdens de behandeling al meegegeven.

Chinese kruiden

Soms kunnen ook kinderen een extra gebruiken aan de hand van kruiden. Als dit nodig blijkt, dan worden de kruiden in druppels gevraagd zodat ze gemakkelijker in te nemen zijn.

bottom of page